موژارت گالری

ساخت وبلاگ

نحوه نگهداری لباس های نقاشی شده

 

مقاله ی نحوه ی نگهداری لباس های نقاشی شده را مطالعه کنید:

نقاشی بر روی پارچه

نقاشی روی پارچه یکی از گرایش های هنر نقاشی محسوب می شود. لباس های نقاشی شده جذابیت خاصی دارند و همچنین امروزه در میان بسیاری از افراد محبوبیت بسیاری پیدا کرده اند. این هنر پس از یک دوره افول این روز ها دوباره به اوج خود رسیده و بسیاری از افراد علاقمند به یادگیری آن هستند. هنر نقاشی روی پارچه بر روی بسیاری از پارچه ها قابل اجرا است و می تواند زیبایی های بسیاری خلق کند.

یکی از ابزار های مهم در هنر نقاشی روی پارچه، رنگ است. در لباس های نقاشی شده از رنگ های بسیاری استفاده می شود. از جمله این رنگ ها می توان به رنگ پارچه و رنگ اکریلیک اشاره کرد. با توجه به بافت پارچه و کیفیت رنگ ها، ممکن است لباس های نقاشی شده بسیار سریع کمرنگ شوند. این موضوع برخی افراد را در تصمیم گیری به استفاده از لباس های نقاشی شده مردد می کند. اولین پیشنهاد این است که از رنگ های با کیفیت استفاده کنید.

نگهداری لباس های نقاشی شده نحوه نگهداری لباس های نقاشی شده

اینکه لباس های نقاشی شده ممکن است بر اثر چندین بار استفاد دچار پوسیدگی شوند یا رنگ روی آن ها از بین برود، بستگی به چندین عامل دارد. در نظر داشته باشید پارچه ای که برای هنر نقاشی روی پارچه انتخاب می کنید، باید برای رنگ آمیزی مناسب باشد. برخی پارچه ها اصلا برای اینکه بستر کاری نقاشی باشند، مناسب نیستند. در نتیجه پیشنهاد می کنیم، ابتدا یک پارچه مناسب انتخاب کنید.

پس از این مورد، ابزار های کاری بسیار مهم هستند. ابزار های کاری هنر نقاشی روی پارچه شامل رنگ، قلم مو، پارچه و … است. این ها از جمله ابزار های ضروری محسوب می شوند که بر روی کیفیت نهایی کار تاثیر بسزایی دارند. دو نوع رنگ که برای نقاشی روی پارچه مناسب است، رنگ پارچه و رنگ اکریلیک می باشد. این رنگ ها با روش های خاصی بر روی پارچه کار می شوند. برای مثال رنگ اکریلیک را با چسب دی ام پنج و محلول آن ترکیب می کنند و برای طراحی استفاده می کنند.

لباس های نقاشی شده را به طرز صحیح شستشو دهید

اگر می خواهید که عمر لباس های نقاشی شده افزایش پیدا کند و بتوانید در طولانی مدت از آن ها استفاده کنید، باید نکاتی را مد نظر قرار دهید. از جمله این موارد می توان به نکات زیر اشاره کرد:

  • لباس های نقاشی را بهتر است تا نزنید. این لباس ها اگر از چوب رختی آویزان شوند، نقاشی روی آن ها دچار آسیب نمی شود. این موضوع به طول عمر نقاشی روی لباس ها بسیار کمک می کند.
  • در شستشوی لباس های نقاشی شده سعی کنید از مواد شوینده خیلی قوی استفاده نکنید. اگر از سفید کننده ها استفاده می کند بهتر است که این موارد به قسمت نقاشی شده پارچه نرسند تا طول عمر نقاشی ها زیاد شود.
  • توصیه می کنیم شستشوی لباس های نقاشی شده را به خشکشویی و اتوشویی نسپارید. بهتر است این لباس ها را با دست بشویید.
  • میزان گرمای آب استفاده شده برای شستشوی لباس های نقاشی شده، بهتر است بین 30 تا 40 درجه سانتیگراد باشد.

شستشو لباس های نقاشی شدهراه های افزایش عمر لباس های نقاشی شده

تمامی نکات ذکر شده بر روی کیفیت و تثبیت لباس های نقاشی شده تاثیر بسزایی دارند. البته اگر شما می خواهید که کار نقاشی روی پارچه را خودتان انجام دهید نکاتی را نیز باید در نظر داشته باشید. اشاره شد که تناسب میان رنگ و نوع پارچه بسیار مهم است. پارچه باید بتوانند رنگ را جذب کنند. در نتیجه بهتر است که از پارچه هایی برای نقاشی استفاده کنید که نیاز به مواد شوینده با آنزیم های قوی نداشته باشند.

پارچه هایی با جنس های جین، پلی استر و پنبه بسیار برای نقاشی روی پارچه مناسب هستند. پارچه هایی مانند حریر برای نقاشی روی پارچه پیشنهاد نمی شوند. زیرا به علت اینکه نازک هستند رنگ پارچه از پشت آن ها معلوم می شود و جلوه زیبایی نخواهد داشت. پارچه هایی با جنس محکم به این دلیل مناسب هستند که باعث می شوند نقاشی واضح دیده شود.

نکات مهم در مورد لباس های نقاشی شده

اگر از افرادی هستید که به کار نقاشی روی پارچه علاقمند هستید، پیشنهاد می کنیم که به نکاتی دقت کنید تا لباس های نقاشی شده شما عمر طولانی تری داشته باشند. از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در انتخاب نوع پارچه دقت کنید. پارچه های مناسب باید باعث شوند که رنگ بر روی آن ها جلوه زیبا و جذابی داشته باشد.
  • پارچه هایی که در شستشوی آن ها باید از مواد ضد چروک استفاده کرد، برای این کار پیشنهاد نمی شوند.
  • رنگ پارچه از رنگ اکریلیک برای این کار مناسب تر است. اما پیشنهاد ما این است که در هر صورت برند و مارک رنگ ها را در نظر بگیرید. برای اینکه نتیجه کار بهتر شود باید از رنگ هایی با برند های معتبر استفاده کنید.
  • برای نقاشی روی پارچه می توانید از تکنیک های مختلفی استفاده کنید. با توجه به اینکه در لباس های نقاشی شده از چه تکنیکی استفاده شده است، نوع نگهداری آن ها نیز ممکن است متفاوت باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر، با کارشناسان موژارت گالری همراه باشید.

ماندگاری لباس های نقاشی شده نکات مهم ماندگاری لباس های نقاشی شده

موژارت گالری...
ما را در سایت موژارت گالری دنبال می کنید

برچسب : نقاشی روی پارچه , آموزش نقاشی روی پارچه, نویسنده : blogagency mojartgallery بازدید : 103 تاريخ : چهارشنبه 23 شهريور 1401 ساعت: 17:06

قدمت هنر نقاشی روی پارچه

قدمت هنر نقاشی روی پارچه

اگر مایلید اطلاعات مفیدی در زمینه قدمت هنر نقاشی روی پارچه کسب کنید، با ما در این مقاله همراه باشید.

نقاشی بر روی پارچه و لباس موضوع جدیدی نیست. این هنر که به مرور زمان به یک صنعت پرکاربرد و پرطرفدار تبدیل شده، از قدمت دیرینه ای برخوردار است. انسان ها از قدیم الایام به داشتن لباس های مزین به طرح ها و نقوش زیبا علاقه مند بوده اند. همین علاقه بشر باعث شکل گرفتن هنری به نام نقاشی بر روی پارچه گردیده است. در ارتباط با قدمت هنر نقاشی روی پارچه، باید گفت که این هنر تقریبا چهارصد سال پیش از میلاد مسیح در کشور هندوستان شروع شده و پس از مدتی، وارد کشور چین شده است.

کشور ایران نیز به لحاظ موقعیت جغرافیایی از یک سو به آسیای میانه و از سوی دیگر به دریای سیاه و مدیترانه دسترسی دارد. این موقعیت جغرافیایی باعث شده که تبادلات و ارتباطات شرق و غرب از طریق ایران امکان پذیر شود.

قدمت هنر نقاشی روی پارچه در ایران

قدمت هنر نقاشی روی پارچه در ایران به دوران ایلخانی بر می گردد. در آن زمان با ورود کالای منقوش به سبک چینی باعث شد نساجان و نقاشان ایرانی دست در دست یک دیگر بنهند و به تقلید از این طرح ها بپردازند. ایرانی ها برای رقابت با چینی ها به نقاشی بر روی پارچه با قلم روی آوردند. این هنر به اصطلاح قلمکار نقاشی نام گرفت. بعد ها چاپ قلمکار با قالب و مهر را ابداع کردند.

بسیاری از پژوهشگران قدمت هنر نقاشی روی پارچه در ایران را بر اساس آثاری نقاشی روی پارچه هایی یافته اند که متعلق به زمان غزنویان می دانند. اما شواهدی هم هست که نشان می دهد قدمت هنر نقاشی روی پارچه به شکل قلمکار در زمان صفویه به اوج خود رسیده است.

این هنر در زمان تیموریان، در شهرهای مشهد، دامغان، بروجرد، رشت، نخجوان، گناباد، نجف آباد، کاشان، شیراز، سمنان، یزد، اصفهان و همدان رونق داشته است.

در آن زمان شهر اصفهان یکی ار مراکز تولید قلمکاری به شمار می رفت. اما مرغوب ترین پارچه در شهر بروجرد تولید می شد. اگر بخواهبم قدمت هنر نقاشی روی پارچه ، که در ایران به صورت قلمکاری شکل گرفت را بررسی کنیم، به سه قالب سنگی تراشیده شده می رسیم. این سه قالب به همراه تعدادی آثار سفالی در قرن های چهارم و پنجم میلادی در نیشابور کشف شده اند.

قدمت هنر نقاشی روی پارچه در ایران

قدمت هنر نقاشی روی پارچه در ایران

قدمت هنر نقاشی روی پارچه در اروپا

برای اولین بار، پانصد سال بعد از میلاد مسیح، پارچه های منقوش وارد اروپا شدند که همه ی آن ها به سبک و سیاق مشرق زمین نقاشی شده بودند. واردات پارچه های چیت از هندوستان به اروپا، مردم اروپا را با طرح و نقش های پارچه آشنا کرد. پارچه ی چیت یکی از انواع پارچه های نخی است که طرح ها و نقش های متنوعی دارد. این پارچه در هنگام شستشو رنگ خودش را از دست نمی دهد. در آن دوران پارچه های چیت از محبوبیت خاصی در بین اروپاییان برخوردار بودند و رقیب سرسخت پارچه های ابریشمی به شمار می آمدند.

واردات این پارچه ها، کشورهای اروپایی را بر آن داشت تا صنعت چاپ روی پارچه را توسعه دهند. آن ها پس از مدتی روش جدیدی را برای نقاشی بر روی پارچه ابداع کردند. آن ها رنگ های نقاشی را با نوع خاصی از چسب مخلوط کردند و با استفاده از قالب بر روی پارچه کشیدند. اروپاییان نام این روش ابداعی را چاپ باسمه ای گذاشتند و به این ترتیب به آموزش نقاشی روی پارچه با روش چاپ باسمه پرداختند. در آن زمان ایرانیان فقط از رنگ هایی استفاده می گردند که منشا گیاهی داشتند.

قدمت هنر نقاشی بر روی پارچه با استفاده از چاپ باتیک

باتیک نوعی طراحی بر روی پارچه است. لفظ باتیک برگرفته از یک کلمه ی اندونزیایی است که به معنی نقطه می باشد. در کشور اندونزی چاپ باتیک یک سنت دیرینه است. مردم اندونزی با استفاده از این روش طراحی، به نقطه کوبی بر روی پارچه می پرداختند.

چاپ باتیک به وسیله ی ماده ای مقاوم که از ترکیب موم، پارافین و سقز ساخته شده است، بر روی پارچه های ابریشمی انجام می شد. این مدل نقاشی بر روی پارچه که به صورت چاپی انجام می شود، ابتدا در کشور چین و پس از آن در جزیره ی جاوه ی اندونزی رایج شد. سپس به مرور به کشورهای دیگر نیز صادر شد. افراد هر سرزمین با توجه به ذوق و سلیقه و سنت های رایج در کشورشان، در این هنر تغییراتی ایجاد کردند.

قدمت هنر نقاشی روی پارچه در ایران به روش چاپ باتیک به قبل از اسلام بر می گردد. در آن زمان تجار آذربایجانی از مسیر جاده ی ابریشم این هنر را وارد ایران کردند. شهر تبریز اولین جایی بود که به صنعت چاپ باتیک بر روی پارچه اقدام کرد. این صنعت در آغاز به شکل ابتدایی آن که باتیک تک رنگ بود، صورت می گرفت.

چاپ باتیک

چاپ باتیک

تاریخچه ی چاپ روی تی شرت

تی شرت در اصل لباسی بود که سربازان و ملوانانی که در جنگ جهانی دوم خدمت می کردند، زیر لباس های نظامی یا کت و شلوار می پوشیدند. پس از جنگ تی شرت های نظامیان به صورت طرح دار تولید شد و به عنوان یک لباس مستقل جز لباس های مورد علاقه ی عامه ی مردم قرار گرفت.

در اوایل دهه ی 1950، تی شرت های سفارشی مورد استقبال مردم قرار گرفت. در آن زمان در شهرهای میامی و فلوریدا، چندین شرکت به تولید تی شرت هایی پرداختند که به نام های استراحت گاه های محلی و سایر اماکن توریستی مزین شده بودند. رایج ترین روش برای چاپ بر روی تی شرت، استفاده از صفحه نمایش چاپ بود.

به مرور زمان این صنعت نیز دستخوش تغییراتی شد. در سال 1959، صنعتگران این حرفه، یک جوهر چسبناک جدید تولید کردند که با وجود آن ساخت انواع طرح ها امکان پذیر شد.با گذشت زمان طرح های روی تی شرت از تنوع بیش تری برخوردار شد.

چاپ روی تی شرت

چاپ روی تی شرت

تی شرت های طراحی شده با گذشت ایام کاربردهای متعددی نیز پیدا کرند. در حال حاضر چاپ تی شرت های سفارشی بیان گر عقاید صاحبان آن ها می باشند. افراد مختلف با پوشیدن تی شرت های طرح دار می توانند نظرات سیاسی یا اجتماعی خود را بیان کنند یا از شخصی به خصوص یا تیم ورزشی مورد علاقه ی خود حمایت کنند.

از تی شرت های طرح دار می توان برای بازاریابی شرکت های بزرگ کسب و کار استفاده کرد. در گذر ایام، تی شرت های طرح دار، صاحبانشان را به بیلبوردهای متحرک انسانی تبدیل کردند. به این ترتیب می بینیم که در طول تاریخ چگونه انسان ها از صنعت نقاشی روی پارچه برای اهداف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و تجاری خود استفاده کرده اند. آمیختن هنر نقاشی به صنعت نساجی و صنعت چاپ، رونق کسب و کار را به همراه داشته است.

در صورت نیاز به مشاوره، با کارشناسان موژارت گالری در ارتباط باشید.

موژارت گالری...
ما را در سایت موژارت گالری دنبال می کنید

برچسب : نقاشی روی پارچه, آموزش نقاشی روی پارچه, نویسنده : blogagency mojartgallery بازدید : 85 تاريخ : چهارشنبه 23 شهريور 1401 ساعت: 17:02

چاپ باتیک روی پارچه ( نقطه کوبی روی پارچه )

موژارت گالری...

ما را در سایت موژارت گالری دنبال می کنید

برچسب : نقاشی روی پارچه , آموزش نقاشی روی پارچه, نویسنده : blogagency mojartgallery بازدید : 114 تاريخ : سه شنبه 8 شهريور 1401 ساعت: 23:54

نقاشی و چاپ روی پارچه چه تفاوت هایی دارند؟

موژارت گالری...

ما را در سایت موژارت گالری دنبال می کنید

برچسب : نقاشی روی پارچه , آموزش نقاشی روی پارچه, نویسنده : blogagency mojartgallery بازدید : 165 تاريخ : سه شنبه 8 شهريور 1401 ساعت: 23:52